Historische Stadswandeling Groningen met gids van Urban Heart!

Historische Stadswandeling Groningen

Historisch Groningen

Historische Stadswandeling Groningen

Groningen wordt als grootste stad van Noord-Nederland ook wel de Parel van het Noorden genoemd. Een fantastische stad om te winkelen, cultuur te snuiven, lekker te eten, en natuurlijk om ‘s nachts op kroegentocht te gaan! Maar al deze activiteiten horen bij het Groningen van nu. De ontzettend lange en rijke geschiedenis van de stad is bij de meeste mensen niet bekend, de link met het heden ontbreekt. En dat terwijl de historie echt voor het oprapen ligt, zeker in de authentieke binnenstad! Leer de verhalen van Groningen kennen met de Historische Stadswandeling van Urban Heart!

Bommen Berend

Er zijn genoeg boeken en onderzoeken verschenen over het verleden van Grunn, maar het lezen van geschiedkundige verhalen is toch vaak een beetje droog. En dat is zonde, want geschiedenis is alles behalve saai! De verhalen van Groningen zitten juist vol spanning en intrige. Ze bestaan uit verrassende gebeurtenissen en illustere personen die de stad hebben gemaakt tot wat ze nu is. Mensen hebben vaak wel van Bommen Berend gehoord, maar weten het fijne er niet vanaf.

Groningen in de Tweede Wereldoorlog

Daarom hebben we bij Urban Heart vanaf heden een historische stadswandeling in Groningen in ons aanbod. Tijdens deze wandeltocht van ongeveer anderhalf uur door het centrum van Groningen nemen we jullie mee op een chronologische reis door de tijd. We beginnen bij de ontstaansgeschiedenis van de stad, gaan vervolgens door naar de Middeleeuwen, de Renaissance, de Industrialisatie, en natuurlijk het leven tijdens de Wereldoorlogen. Maar ook de recente geschiedenis vergeten we niet: wat is er de afgelopen generaties veranderd in Grunn, en wat is de toekomst van de stad?

Toegankelijk

Deze stadswandeling is ook goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Alle locaties die we bezoeken zijn bereikbaar met rollators en rolstoelen. Op een aantal plekken waar we verhalen vertellen is er ook de mogelijkheid om even te zitten. De totale afstand die we tijdens de wandeltocht afleggen is minder dan 3 kilometer.

Flexibel

Onze historische stadswandeling is geheel flexibel. Op aanvraag kunnen we starten op vrijwel elke locatie in de binnenstad of het station. Of juist in een leuk café in het centrum waar we beginnen met een welkomstdrankje! Mochten jullie een uitgebreidere variant willen van de wandeling, dan is dat ook zeker mogelijk. Of in plaats van een historische stadswandeling juist eentje die langs de meest hippe plekken van dit moment leidt, met bijvoorbeeld de mooiste street art van de stad! Ook is deze stadswandeling bij uitstek geschikt om te combineren met een leuke, creatieve workshop van Urban Heart. Zoals bijvoorbeeld onze workshop Hoofd Boetseren, of Smartlappen Zingen! Op dezelfde dag een bezoek brengen aan het Groninger Museum of het Noordelijk Scheepvaartmuseum, en achteraf naborrelen met een Groningse neut in een Grunnegs bruin café? Dat kunnen wij natuurlijk ook voor jullie regelen!

Ook voor grotere groepen

Net als onze andere workshops kan deze workshop geboekt worden vanaf 6 personen. Vanaf 30 personen schakelen wij een tweede gids in!

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

6 t/m 8 personen: 15,00 euro per persoon incl. btw

9 t/m 12 personen: 14,00 euro per persoon incl. btw

13 t/m 16 personen: 13,00 euro per persoon incl. btw

17 personen of meer: 12,00 euro per persoon incl. btw

Centrum Groningen
1,5 tot 2 uur
15,00 euro per persoon
vanaf 6 personen

Extra's

15.00