Les(s) Stress - Urban Heart

Les(s) Stress

Stresspreventie in een speels jasje

Een dynamische Les(s) Stress workshop met je collega’s of vriendinnen! Je krijgt praktische tips en leuke oefeningen om stress gevoelens & gedachtes te verminderen.

Stress

De definitie volgens Wikipedia: 'Er zijn meerdere definities of omschrijvingen van stress. Soms wordt de term stress gebruikt als aanduiding van een bepaalde situatie of prikkel. Maar soms wordt onder stress ook de psychische, fysiologische en chemische veranderingen verstaan, die juist hiervan het gevolg zijn. Om verwarring tussen beide definities te voorkomen, maakt men daarom wel onderscheid tussen een stressor (de conditie die stress veroorzaakt), en de stressrespons (de reactie op de stressor). Het woord stress duidt dan op het proces dat een gevolg is van de stressor, en tegelijk aanleiding is voor de stressrespons.'

Speelse wijze

In de workshop“Les(s) stress” wordt er op speelse wijze oefeningen aangeboden om je gevoel van stress te verminderen en om je gedachtes achter stress situaties op een andere manier te benaderen zowel op je werk, als thuis.
Voor de workshop wordt gebruik gemaakt van verschillende theorieën die in een theatraal jasje worden gestopt. Jullie zullen veel in beweging zijn omdat er buiten schrijfopdrachten veel actieve oefeningen worden aangeboden zoals improvisatie theater.

Oefeningen

Onderdelen binnen de workshop zijn onder andere: de knagende rat (piekeren – helpende gedachtes), praktische tips en oefeningen om het gevoel van stress te verminderen, dichtbij jezelf blijven – assertief communiceren, slik de kikker (doe de vervelende taak die je altijd maar voor je uitschuift aan het begin van de dag), witjes (wanneer en hoe neem je pauze), heb focus, voel je sterk met je team en vraag je collega of vriendin om hulp.

Recensie: Team 050

Wij hebben een super leuke & zinvolle stresspreventie training ontvangen. Een op maat gemaakte, actieve ochtend over de organisatie van je werk, waarin herkenbare helpende én belemmerende factoren op een creatieve wijze aan bod kwamen. Even ‘een witje’, ‘de knagende rat’, ‘slik de kikker’, allemaal uitspraken die nu dagelijks voorbij komen en helpen om het gevoel van stress te verminderen.

Een echte aanrader!

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

Eigen locatie
2 uur
42,50 euro per persoon incl. btw
vanaf 8 personen
Centrum Groningen
2 uur
42,50 euro per persoon incl. btw
vanaf 8 personen

Extra's

42.50