Mocktail cocktail workshop - Urban Heart

Mocktail cocktail workshop

Ontdek de kunst van alcoholvrije cocktails

Mocktail cocktail workshop

Bij deze culinaire workshop staat het verkennen van smaken centraal. We willen onze gasten een unieke ervaring bieden, waarbij ze zelf creatief kunnen zijn en een assortiment aan ingrediënten kunnen combineren om heerlijke mocktails te creëren. In deze Mocktail cocktail workshop laten we ons inspireren door enkele voorbeelden, zoals de Mango Sour, Rosewater Spritz, Gember Cranberry Punch, Watermelon Nojito, Iced Tea en Pina Colada.

De voordelen van alcoholvrije cocktails

Tijdens deze workshop willen we ook graag de voordelen van alcoholvrije cocktails benadrukken. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om geen alcohol te drinken, en mocktails bieden een fantastisch alternatief voor diegenen die op zoek zijn naar smaakvolle en verfrissende drankjes zonder de negatieve effecten van alcohol.

Geschikt voor iedereen

Een van de belangrijkste voordelen van alcoholvrije cocktails is dat ze geschikt zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of persoonlijke voorkeur. Dit maakt mocktails een uitstekende keuze voor evenementen en bijeenkomsten waar gasten van verschillende leeftijden en achtergronden samenkomen. Iedereen kan genieten van de heerlijke smaken zonder zich zorgen te hoeven maken over de invloed van alcohol.

Hydraterend en verfrissend

Een ander voordeel van mocktails is dat ze hydraterend zijn. Veel traditionele cocktails bevatten alcohol, wat kan leiden tot uitdroging. Mocktails daarentegen zijn vaak gebaseerd op vruchtensappen, bruisend water of andere verfrissende ingrediënten die helpen om gehydrateerd te blijven. Dit maakt ze perfect voor warme zomerdagen of wanneer je gewoon iets verfrissends wilt.

Creatieve mogelijkheden

Bovendien zijn mocktails veelzijdig en bieden ze eindeloze mogelijkheden om te experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Tijdens onze workshop moedigen we onze gasten aan om hun eigen creativiteit te gebruiken en te spelen met de beschikbare ingrediënten. Van verse vruchten en kruiden tot siropen en specerijen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Door zelf nieuwe smaken te ontdekken en te combineren, kunnen deelnemers unieke mocktails creëren die perfect passen bij hun eigen smaakvoorkeuren.

Gezonde optie

Naast de smaakbeleving en de veelzijdigheid van mocktails, bieden ze ook een gezondere optie in vergelijking met cocktails die alcohol bevatten. Alcoholische dranken bevatten vaak veel calorieën en kunnen negatieve effecten hebben op de gezondheid. Mocktails daarentegen zijn over het algemeen lager in calorieën en kunnen worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten die rijk zijn aan vitamines en voedingsstoffen.

De workshop ervaring

Bij onze mocktails workshop willen we onze gasten de mogelijkheid geven om deze voordelen te ervaren en hun eigen smaakpapillen te verkennen. We voorzien een breed scala aan ingrediënten, variërend van vers fruit en sappen tot siropen, kruiden en specerijen. De deelnemers kunnen hun eigen creativiteit gebruiken om unieke mocktails te creëren die perfect passen bij hun eigen smaakvoorkeuren. Onze ervaren instructeurs zullen begeleiding bieden en waardevolle tips delen over de kunst van het mixen en balanceren van smaken.

Experimenteren met ingrediënten en technieken

Tijdens de workshop zullen de deelnemers de kans krijgen om te experimenteren met verschillende combinaties van ingrediënten en technieken. Ze zullen leren hoe ze de perfecte verhoudingen kunnen vinden tussen zoet, zuur en bitter, en hoe ze verschillende texturen en lagen kunnen creëren om de mocktails nog interessanter te maken. Onze instructeurs zullen ook uitleg geven over de eigenschappen van elk ingrediënt en hoe ze samenwerken om harmonieuze smaakprofielen te vormen.

Sociale beleving en gezelligheid

Naast het leren van nieuwe vaardigheden en het ontdekken van smaken, biedt onze mocktail workshop ook een geweldige sociale ervaring. Het is een kans om samen te komen met vrienden, familie of collega's en samen te genieten van het creatieve proces van het maken van heerlijke drankjes. Het delen van ideeën, proeven van elkaars creaties en genieten van elkaars gezelschap creëert een gezellige en levendige sfeer.

Persoonlijke recepten en blijvende herinneringen

Aan het einde van de workshop zullen de deelnemers niet alleen naar huis gaan met nieuwe kennis en vaardigheden, maar ook met een verzameling persoonlijk samengestelde mocktailrecepten. Deze recepten kunnen dienen als inspiratie voor toekomstige feestjes, diners of gewoon voor een ontspannen avond thuis. Het is een blijvende herinnering aan de heerlijke smaken en creatieve momenten die ze hebben ervaren tijdens de workshop.

Ontdek de kunst van alcoholvrije cocktails

Dus, als je op zoek bent naar een unieke culinaire ervaring waarin je de wereld van mocktails kunt verkennen en je smaakpapillen kunt verwennen, nodigen we je uit om deel te nemen aan onze mocktail workshop. Kom en ontdek de kunst van het creëren van smaakvolle en verfrissende drankjes zonder alcohol. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van een heerlijke avond vol plezier, smaak en gezelligheid. Schrijf je vandaag nog in en maak je klaar voor een onvergetelijke mocktailervaring!

In bruisend Groningen.

De Mocktail cocktail workshop vindt plaats op een prachtige locatie in het bruisende Groningen. Gedurende 2 uur duiken we diep in de wereld van smaken van cocktails.

En als kers op de taart kun je voorafgaand aan de workshop of aansluitend een Mezze Sharing table  of Indonesie sharing table boeken, waar je heerlijk kunt dineren met je vrienden, collega's of familie. Het is de perfecte gelegenheid om gezellig samen te zijn en de culinaire ervaring compleet te maken.

KLIK HIERONDER OP GRONINGEN VOOR MEER INFORMATIE EN OM TE BOEKEN.

 • Cato
  Wij hebben een hele leuke middag gehad met de cocktail workshop!
  Vooral de instructrice maakte het erg gezellig! Wij vonden de geschiedenis achtergrond stukjes echt iets toevoegen aan de workshop.
  Alles was erg goed geregeld en  het was een zeer geslaagde teamdag!
  Cato
  Universiteit Groningen

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

Deze workshop is inclusief locatie. 

Het is belangrijk eventuele allergieën door te geven voor aanvang van de workshop. 

Boterdiep 111, Groningen
2,5 uur
36,00 euro p.p. incl . btw
vanaf 10 personen

36.00