Tips voor een vrijgezellenfeestje!

TIP 1: Wat vindt de vrijgezel leuk? Dit is de belangrijkste tip voor het organiseren van een vrijgezellenfeest. Jouw vriend of vriendin gaat trouwen! Het moet dus een onvergetelijke dag worden. Jij kent hem/haar het beste en weet of het er wild aan toe moet gaan op het vrijgezellenfeest, of juist wat rustiger. Je wil niet dat de vrijgezel boos wegrent bij de stripper of zich juist stierlijk verveeld tijdens het schilderen van een stilleven. Het beste kun je samen, met maximaal 2 andere vrienden of vriendinnen, gaan brainstormen. Brainstormen met grotere groepen lukt uiteindelijk wel maar wordt vaak chaotisch worden, met iets te veel meningen en tenen waarop je onbedoeld kan trappen 😉

TIP 2: Budget bepalen. Geldzaken kunnen een heel gevoelig punt zijn. Geloof ons, hier kunnen zelfs complete ruzies over ontstaan! De een heeft gewoon meer te besteden dan de ander. Daarom is het aan te raden dat je alleen of samen met een select groepje het budget bepaald, en daarmee rekening houdt met de hele groep. Meestal komt het dan gewoon goed! Kan er hierdoor echt iemand niet mee? Kijk hoe je daar flexibel in kan zijn: bijvoorbeeld door een arrangement te boeken! Hiermee ben je vaak net wat goedkoper uit dan met losse workshops. Vergeet niet dat jullie ook voor de vrijgezel moeten betalen!

TIP 3: Gastenlijst samenstellen. Denk “out of the box” en ga niet alleen uit van jullie gebruikelijke vriendenkring. Kijk ook naar andere vrienden en vriendinnen, en familie die belangrijk is voor de feestvogel. Handig is dat je van de partner een lijst van de bruiloftsgasten krijgt. Ook kun je de partner vragen of je nog iemand vergeten bent.

TIP 4: Geliefde vrijgezellenuitjes. Geliefd bij vrijgezellenfeestjes zijn de “Try before you die (of marry in dit geval)” uitjes. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen of boetseren van een echt naaktmodel (we leveren zowel Adams als Eva’s), erotische bonbons maken en burlesque dansen. Samen een lipdub maken of een cd opnemen is hilarisch en je houdt een leuk aandenken over. Check uiteraard eerst even goed of het past bij de wensen van de vrijgezel, zoals vermeld bij TIP 1!

TIP 5: Datum prikken. Gebruik een online datumprikker zoals Doodle of Datumprikker om efficiënt de beste datum te prikken. Dit scheelt oeverloos heen en weer appen. Spreek uiteraard vooraf met de partner van de vrijgezel af welke data mogelijk zijn!

TIP 6: Locatie bepalen. Kies een centrale plek die voor alle gasten goed te bereiken is. Zorg eventueel voor vervoer of overnachting, als het budget dit toelaat!

TIP 7: Tijdig boeken. Het is belangrijk om het vrijgezellenfeest op tijd te boeken, zodat je zeker weet dat er plek is en dat wij de planning rond krijgen. Omdat de meeste bruiloften in de zomer plaatsvinden is het uiteraard voor en rond die tijd ook erg druk met vrijgezellenfeesten. Wij adviseren daarom om minimaal 2 maanden van tevoren te boeken.

TIP 8: Verras de vrijgezel. Traditiegetrouw is het vrijgezellenfeest een verrassing voor de vrijgezel. Verzin een leuke truc om de vrijgezel om de tuin te leiden. Betrek de partner of familieleden in het geheim. Natuurlijk zal de vrijgezel verwachten dat er iets voor hem of haar wordt georganiseerd, maar het is natuurlijk het leukst om het verrassingseffect groot te houden door niets te verklappen!

TIP 9: Foto’s maken. Zorg dat er genoeg foto’s worden gemaakt van de dag! Dit gaat het beste door iemand hiervoor verantwoordelijk te maken – de designated photographer ;). Het is extra leuk als er van de gemaakte foto’s een fotoboek wordt gemaakt voor de vrijgezel, waarbij elke gast dan nog iets kan schrijven om het extra persoonlijk te maken. Dit kan allemaal gewoon digitaal!. Niet alle foto’s zullen voor social media geschikt zijn. Overleg daarom met de gasten wat op social media geplaatst mag worden. In de dagen/weken na het feest kunnen jullie elkaar de gemaakte foto’s sturen, zodat er nog lekker nagenoten en gelachen kan worden!