Paint yourself like Fridah - Urban Heart

Paint yourself like Fridah

Viva la Fridah

Paint yourself like Fridah

In deze workshop Paint yourself like Fridah ga je een zelfportret maken in de stijl van Fridah Kahlo. De stijl is kleurrijk en we werken met echt gedroogde bloemen om je schilderij nog levendiger te maken.

Deze workshop is geïnspireerd door de legendarische kunstenares Frida Kahlo en haar prachtige schilderstijl. Frida Kahlo was een buitengewone Mexicaanse kunstenares die bekend stond om haar krachtige zelfportretten. Ze schilderde niet alleen haar portret, maar gebruikte ook kleuren en symbolen om haar innerlijke wereld en emoties uit te drukken. Haar kunst was haar manier om haar pijn, vreugde en identiteit te uiten.

Vertel je eigen verhaal

Kalho verwerkte elementen in haar portretten die haar innerlijke wereld en emoties uitdrukten. Een van de meest opvallende symbolen die Frida Kahlo gebruikte om haar innerlijke wereld en emoties uit te drukken, was de symboliek van bloemen. Bloemen verschenen vaak in haar schilderijen en werden geassocieerd met verschillende betekenissen. Bijvoorbeeld, de Mexicaanse marigold (cempasúchil) stond symbool voor de dood en het herdenken van geliefden tijdens de Dia de los Muertos (Dag van de Doden) in Mexico. Daarnaast gebruikte ze vaak bloemen zoals calla lelies, die werden geassocieerd met vruchtbaarheid, en rozen, die stonden voor liefde en passie. Deze symbolen hielpen Kahlo om haar persoonlijke ervaringen, zoals haar relatie met haar echtgenoot Diego Rivera, haar vruchtbaarheidsproblemen en haar confrontatie met de dood, op een krachtige en symbolische manier uit te drukken.

Vertel jouw verhaal en neem symbolen mee die voor jou betekenis hebben. Dit mogen plaatsjes zijn uit een tijdschrift of uitgeknipte woorden. In ieder geval iets wat jouw verhaal verteld. Een specifieke bloem kan ook.

Mix media en schilderen

Deze workshop waar je jezelf portretteert is geen gewone schilderworkshop maar meer een mixed media. Met verschillende technieken en lagen gaan we jouw Fridah zelfportret opbouwen op een doek van 50 bij 50. Het gaat dus zeker opvallen in jouw interieur.

Lijkt het je lastig om zo'n zelfportret te maken ? Nee hoor niet in onze Paint yourself like Fridah workshop . We helpen je echt een heel eind op weg om er een prachtig werk van te maken wat zeker een plekje gaat krijgen in je huis.

Klik hieronder op de stad van jullie keuzen voor meer informatie. 

 

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

De workshop is exclusief locatie en horeca. We kunnen deze workshop bijvoorbeeld bij je thuis, in het buurthuis, een leuke kroeg, brasserie of op jullie bedrijfslocatie geven.

Wil je tips over een locatie of liever inclusief locatie boeken? In Groningen kun je een locatie vanaf 55 euro bijboeken. De prijs van de locatie is afhankelijk van de groepsgrootte,

Kom je niet aan het minimale aantal deelnemers? Als je bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kun je ook gewoon voor minder personen boeken!

 

 

Groningen
3 tot 3,5 uur
55,00 euro p.p. incl. btw
Vanaf 8 personen

De workshop is exclusief locatie, reiskosten en horeca. We kunnen deze workshop bijvoorbeeld bij je thuis, in het buurthuis, een leuke kroeg, brasserie of op jullie bedrijfslocatie geven.

Wil je tips over een locatie? Geef het aan bij je boeking.

Kom je niet aan het minimale aantal deelnemers? Als je bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kun je ook gewoon voor minder personen boeken!

 
Locatie naar keuze
3 tot 3,5 uur
55,00 euro p.p. incl. btw
vanaf 10/12 personen

55.00