Friese kookworkshop - Urban Heart

Friese kookworkshop

Leer de Friese streekgerechten beter kennen.

Friese kookworkshop

Als je op zoek bent naar heerlijke en traditionele gerechten uit de regio Friesland, dan is onze Friese kookworkshop iets voor jou! Friesland heeft een rijke culinaire geschiedenis met heerlijke en unieke gerechten die je niet wilt missen.

Een van de meest bekende Friese producten zijn de 'Fryske dúmkes', dit zijn kleine, zoete koekjes die zijn gemaakt van onder andere anijs en kaneel. Het is een perfecte lekkernij om bij de koffie te serveren of 'Fryske dûmkespudding' van te maken.

Naast de 'Fryske dumkes' kent Friesland nog veel andere heerlijke koek producten, Denk hierbij aan 'sûkerlat', 'smulkoek' en 'oranjekoek'.

Ook een bekend gerecht uit deze provincie is de 'Fryske sûkerbôle'. Dit is een traditioneel Fries brood dat is gemaakt van onder andere suiker, karnemelk en roggebloem. Het is een zoet en compact brood dat heerlijk smaakt met roomboter.

Dat deze provincie veel met suiker en room heeft staat buiten kijf. Dieetwensen zijn welkom behalve als het calorieën betreft :-).

Andere gerechten waar je aan zou kunnen denken zijn 'Fryske Sipelsoep' en 'Fryske Jachtschotel'. Ook zou je de welbekende Beerenburg en nagelkaas tegen kunnen komen in één van de recepten.

De gerechten die gekookt worden zijn een verassing en zullen eventueel ook worden aangepast aan het seizoen.

Deze kookworkshop is een geweldige manier om de heerlijke en unieke gerechten uit de regio Friesland te leren kennen en zelf te maken. Onze professionele koks zullen je stap voor stap begeleiden en natuurlijk gaan jullie ook genieten van al het lekkers dat jullie hebben gemaakt. Boek nu onze Friese kookworkshop voor een onvergetelijke en smakelijke ervaring!

Klik hieronder op de stad van jullie keuze voor meer informatie. Stad jouw stad er niet bij? Doe een aanvraag met locatie naar keuze of eigen locatie. 

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

Deze workshop is inclusief 2 drankjes naar keuze.

In het weekend rekenen we vanaf 45,45 exclusief btw voor de workshop locatie. De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte.

Groningen
Ongeveer 3 uur
49,60 euro per persoon excl. btw (+/- 60,00 p.p. incl. btw)
Vanaf 10 personen

60.00