Gold filled ringen aanschuif maken met edelsteentje - Urban Heart

Gold filled ringen aanschuif maken met edelsteentje

Aan de slag als echte goudsmit

Workshop Gold Filled aanschuif ringen maken: Ontdek de Goudsmit in jezelf! 

Let op: Deze workshop is niet te boeken van 1 januari 2024 tot 1 augustus 2024. 

Ontdek het ambacht edelsmeden en laat je creativiteit de vrije loop tijdens onze workshop Gold Filled  ringen maken met edelsteentje. Of je nu in Groningen, Leeuwarden, Assen, Zwolle, Utrecht, Almere, of elders bent, deze unieke ervaring biedt de perfecte gelegenheid om samen iets creatiefs te ondernemen.

Wat zijn Aanschuif Ringen?

In de wereld van sieraden staat het begrip "aanschuif ringen" beter bekend als stacking rings. Deze veelzijdige ringen zijn ontworpen om gestapeld te worden, waardoor je een persoonlijke en unieke look kunt creëren. Tijdens onze workshop ga je zelf aan de slag om deze prachtige sieraden te maken, of je nu kiest voor gold filled of zilver.

Gold Filled: Een Schitterende Keuze

Voordat we beginnen met het smeden van jouw unieke aanschuif ringen met edelsteentje, laten we je kennismaken met het materiaal waar we mee werken: Gold Filled. Gold Filled is een bijzonder sieradenmateriaal dat de allure van massief goud combineert met de duurzaamheid van andere metalen zoals zilver. Het wordt vaak gebruikt in hoogwaardige sieraden vanwege de schitterende uitstraling, duurzaamheid en betaalbaarheid ten opzichte van 14 karaats goud.

Gold Filled wordt geproduceerd door een laag van 14-karaats goud mechanisch aan een basismetaal te hechten. In tegenstelling tot vergulde sieraden, waarbij een dunne laag goud op het oppervlak wordt aangebracht, bevat Gold Filled een substantiële hoeveelheid goud. De goudlaag in Gold Filled sieraden is doorgaans minimaal 5% van het totale gewicht, wat resulteert in een product dat langdurig glanst en niet snel vervaagt.

De Voordelen van Gold Filled

  1. Duurzaamheid: Gold Filled sieraden zijn duurzaam en bestand tegen slijtage. De dikke laag goud zorgt ervoor dat het materiaal niet snel vervaagt of zijn glans verliest.
  2. Betaalbaarheid: Terwijl massief gouden sieraden vaak kostbaar zijn, biedt Gold Filled een betaalbaar alternatief met dezelfde luxueuze uitstraling.
  3. Hypoallergeen: Gold Filled sieraden zijn meestal hypoallergeen, wat betekent dat ze minder waarschijnlijk huidirritaties veroorzaken dan sommige andere metalen.
  4. Veelzijdigheid: Door de combinatie van goud en ander metaal is Gold Filled gemakkelijk te bewerken. Hierdoor is het ideaal voor gedetailleerde en complexe sieraden, zoals de aanschuif ringen die je tijdens onze workshop gaat maken.

Gold Filled biedt de perfecte balans tussen elegantie, duurzaamheid en betaalbaarheid. Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar hoogwaardige sieraden zonder de kosten van massief goud. Tijdens onze workshop ontdek je de schoonheid van Gold Filled terwijl je je eigen aanschuif ringen creëert, en leer je waarom dit materiaal  zo geliefd is in bijvoorbeeld Amerika.

Ring met edelsteentje

In deze workshop maken we een setje van 2 ringen waarvan 1 een edelsteentje krijgt. Je gaat dit helemaal zelf maken en het steentje zetten. Er is keuze uit verschillende edelsteentjes tijdens de workshop. Denk hierbij aan Granaat, Onyx, Tijgeroog, Rozenkwarts en Aventurijn. Meestal is er meer keuze tijdens de workshop. Wil je een bepaald edelsteentje gebruiken voor in jouw ring? Geef het vooraf aan zodat we kunne nkijken of we die kunnen bestellen. Voor veel stenen rekenen we een meerpijs.

Aan de Slag als Echte Goudsmit

Onder begeleiding van onze ervaren instructeur ga je tijdens de workshop aan de slag als een echte goudsmit. Leer de fijne kneepjes van het vak terwijl je de ringen knipt, vijlt, schuurt, soldeert, en ten slotte polijst. Ontdek de magie van het ambacht en ervaar de voldoening van het creëren van je eigen unieke sieraden.

De Magie van Edelsmeden

Edelsmeden is een eeuwenoud ambacht dat vakmanschap, precisie en creativiteit combineert. Tijdens de workshop geven we je een kijkje in de rijke traditie van edelsmeden en laten we je ervaren hoe het voelt om iets met je eigen handen te creëren. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van sieraden maken.

Ontdek jouw creativiteit, leer nieuwe vaardigheden en ga naar huis met prachtige zelfgemaakte aanschuif ringen. Boek nu jouw plek in een van onze workshops en maak van je dag een unieke en gedenkwaardige ervaring. Urban Heart verwelkomt je met open armen voor een dag vol creatieve ontwikkeling en plezier.

Klik hieronder op de stad van jouw keuze voor meer informatie. 

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

Groningen
3 tot 3,5 uur
80,- euro p.p. incl. btw
Vanaf 6 personen

80.00