Workshop zilveren sieraad - Urban Heart

Workshop zilveren sieraad

Maak nu zelf een prachtig zilveren sieraad

Zilveren sieraad workshop

Lijkt het je leuk om eens als edelsmid aan de slag te gaan? Je kunt nu in een fijn atelier samen met familie of vriendinnen aan de slag in de workshop zilveren sieraad maken.

Edelsmeedkunst

De edelsmeedkunst kent een lange geschiedenis. Vroeg in de middeleeuwen leerden mensen brons gieten. Dat betekende ongekende mogelijkheden voor het vervaardigen van beelden van brons. Dit werd vooral toegepast in het Christendom in het zuiden van ons land. Na het gieten van brons werd er ook gebruik gemaakt van andere edele metalen zoals goud en zilver. Het is een prachtig ambacht. Wanneer je sieraden van edelmetalen maakt heet je formeel goudsmid en wanneer je objecten maakt ,strong>zilversmid. Tegenwoordig wordt de term edelsmid vaak gebruikt. De moderne edelsmid maakt ook gebruik van niet edele materialen zoals aluminium, staal en messing.

Zilver en edelstenen

Dat het werk van een een edelsmid fantastisch en ook arbeidsintensief is kun je nu helemaal zelf ervaren. Binnen drie uur maak je onder persoonlijke begeleiding van een goudsmid je eigen zilveren sieraad. Hierbij kun je onder andere zagen, hameren, schuren, vijlen en polijsten. In overleg kun je zelfs een (half) edelsteentje aan je ontwerp toevoegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een maansteen, onyx of rozenkwarts. Jouw idee vorm je uit ruw materiaal om tot een prachtig sieraad.
Weet jij al welk sieraad je gaat maken? Heb je een speciale wens? Geef het door bij de boeking?

Ben jij creatief en op zoek naar een origineel uitje met collega's, vriendinnen of familie? Dan is een workshop zilveren sieraad maken echt iets voor jou!

Wil je alleen, samen of met een klein groepje deze workshop doen? Dat kan! Kijk bij de mogelijkheden voor deze workshop of een van onze vele andere leuke workshops en data op de pagina van onze Agenda kleine groepjes

Klik hieronder op de stad van jullie keuze voor meer informatie zoals duur en prijs.

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

De workshop wordt gegeven in een atelier in Meppel. De workshop is inclusief koffie, thee en wat lekkers. Het zilver is inbegrepen in de prijs van de workshop.

Heb je speciale wensen zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een edelsteen dan wordt er een meerprijs in rekening gebracht. Dit kan in de workshop betaald worden.  

Meppel
3 uur
60,- euro per persoon incl. btw
Vanaf 2 personen en maximaal 6 personen

60.00