Koreaanse kookworkshop - Urban Heart

Koreaanse kookworkshop

Verken de koreaanse keuken

Koreaanse kookworkshop

De Koreaanse keuken is misschien een wat minder bekende keuken in ons kikerlandje. De gerechten van deze keuken zijn ontzettend de moeite waar om te ontdekken en leren koken in deze Koreaanse kookworkshop. Dit is geen saaie kookles maar een gastronomische kook en eetervaring die je niet wil missen.

Ontdekkingstocht door Koreaanse smaakexplosies

Korea is op eetgebied de wereld van Bibimbap, uitgesproken als 'bee-bim-bap', is een kleurrijk mengsel van rijst, groenten, proteïne en een pittige saus die de smaakpapillen wakker schudt. Ga verder met een stomende noodle soep, op smaak gebracht met de onweerstaanbare Gochujuan. En wie kan de Koreaanse pancake weerstaan? Knapperig van buiten, zacht van binnen.

Kimchi magie

Wij weten nog heel goed dat we voor het eerst Kimchi proefden. Deze smaak is niet te evenaren en maakt Koreaanse gerechten magisch van smaak. Ken je dit bijzondere gefermenteerde gerecht nog niet. De smaak valt niet uit te leggen en moet je gewoonweg proeven. Uitleggen wat het is kunne nwe wel in woorden.

Kimchi is een iconisch en gefermenteerd gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is een bijgerecht dat voornamelijk bestaat uit gefermenteerde kool (meestal Chinese kool of napa-kool) en andere groenten, op smaak gebracht met kruiden, specerijen en gochugaru (Koreaanse rode peperpoeder). Er zijn talloze varianten van kimchi, en het is een belangrijk onderdeel van Koreaanse maaltijden. Ze doen het werkelijk overal bij.

De bereiding van kimchi omvat het inleggen van de groenten in een mengsel van zout, knoflook, gember, vis- of zeevruchtenextracten, en andere smaakmakers. Dit mengsel wordt vervolgens gefermenteerd, wat resulteert in een unieke smaak die zowel hartig als pittig kan zijn. Kimchi kan vers worden gegeten, maar de gefermenteerde versie wordt vaak als bijgerecht geserveerd, waarbij de smaken zich na verloop van tijd verdiepen.

Kimchi is niet alleen geliefd om zijn smaak, maar het staat ook bekend om zijn gezonde eigenschappen, dankzij de probiotische werking door fermentatie. Zeg je Korea dan zeg je Kimchi.

Gezelligheid en genieten: samen aan tafel

Na het koken schuiven we gezamenlijk aan tafel met ruimte voor ontspannen gesprekken.

Dus, verzamel je vrienden, collega's of familie, en ontdek samen de smaken van Korea tijdens deze workshop met Urban Heart. Reserveer nu voor een verfijnde culinaire ervaring.

Spreekt de Koreaanse keuken je toch wat minder aan? Je kunt ook kiezen voor een authentieke workshop Japans koken. Zoek je het liever wat dichter bij huis dan hebben we een Siciliaanse kookworkshop in ons aanbod. Nog dichterbij? Het kan hoor! Waar ga je voor onze Friese kookworkshop of toch de Groningse?

Klik hieronder op Groningen voor meer informatie en om te boeken. 

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

Groningen
ongeveer 3 uur
60,00 euro p.p. incl. btw
vanaf 10 personen

60.00