Sharing table Indonesië voor groepen - Urban Heart

Sharing table Indonesië voor groepen

Een duik in de culinaire rijke keuken van Indonesië

Sharing table Indonesië

Ontdek de betoverende smaken van Indonesië met onze unieke Sharing Table-ervaring voor groepsuitjes! Bij ons Sharing Table diner kunt u genieten van een scala aan heerlijke gerechten, zoals de bekende Gado Gado, Rendang Jackfruit, Sate Kippendij en Telor Ketjap. Maar dat is nog niet alles - we serveren ook bijgerechten zoals Acar Ketimun (zoetzure komkommer), kruidige gele rijst en cassave. Laten we samen een duik nemen in de geschiedenis van Indonesië en de oorsprong van deze smakelijke gerechten verkennen.

Indonesië is een land met een rijke cultuur en een kleurrijk culinair erfgoed. De Indonesische keuken heeft invloeden uit verschillende delen van de wereld, waaronder China, India, het Midden-Oosten en Nederland. Door de eeuwen heen hebben deze invloeden geleid tot een unieke fusion van smaken en technieken die de Indonesische keuken zo bijzonder maken.

Laten we beginnen met Gado Gado, een klassiek gerecht dat zijn oorsprong vindt in West-Java. Deze smakelijke salade bestaat uit een mix van gestoomde groenten, zoals kool, sperziebonen en taugé, met een pindasaus dressing. Het is een perfect voorbeeld van de Indonesische liefde voor verse ingrediënten en uitgebalanceerde smaken.

Rendang Jackfruit is een veganistische twist op de beroemde Rendang, een stoofgerecht uit West-Sumatra. Traditioneel wordt Rendang bereid met rundvlees, maar bij ons serveren we een heerlijke versie met jackfruit. De rijke, pittige smaak van de kruidenmengeling in combinatie met de zachte textuur van de jackfruit zal uw smaakpapillen zeker verwennen.

Sate Kippendij is een andere populaire keuze aan onze Sharing Table Indonesië. Sate, gegrild vlees op een stokje, is een geliefd gerecht in heel Indonesië. Het wordt geserveerd met een pindasaus en vaak vergezeld door lontong (rijstcake) of ketupat (gekookte rijst in een omhulsel van palmbladeren). Sate Kippendij is sappig en vol van smaak, en de perfecte keuze voor liefhebbers van gegrild vlees.

Telor Ketjap is een gerecht dat gebruik maakt van een andere Indonesische favoriet: eieren. Dit gerecht combineert hardgekookte eieren met een zoete en hartige ketjapsaus. Het is een eenvoudig gerecht, maar vol van smaak en wordt vaak geserveerd als bijgerecht of als onderdeel van een rijsttafel.

Naast deze heerlijke gerechten bieden we ook bijgerechten aan om uw maaltijd compleet te maken. Acar Ketimun, een zoetzure komkommersalade, voegt een verfrissend element toe aan uw smaakbeleving. Kruidige gele rijst voegt een vleugje kleur en smaak toe aan uw bord. En vergeet niet te genieten van de knapperige cassave, een heerlijke wortelgroente die vaak wordt gebruikt in de Indonesische keuken.

De geschiedenis van Indonesië heeft een grote invloed gehad op de culinaire tradities van het land. Indonesië was vroeger een belangrijk handelscentrum en heeft vele invasies en kolonisaties meegemaakt. Deze historische gebeurtenissen hebben geleid tot de introductie van nieuwe ingrediënten en kooktechnieken in de Indonesische keuken.

De kruiden en specerijen die zo kenmerkend zijn voor de Indonesische keuken, zoals koriander, komijn, kurkuma en gember, werden geïntroduceerd door de handel met India en het Midden-Oosten. De Nederlandse kolonisatie bracht ook veranderingen met zich mee, waaronder de introductie van aardappelen, kool en andere groenten die nu veel voorkomen in de Indonesische gerechten.

De Sharing Table is een weerspiegeling van de rijke diversiteit en smaken van de Indonesische keuken. Het idee achter de Sharing Table is om een gezellige en sociale eetervaring te creëren, waarbij groepen samen kunnen genieten van verschillende gerechten en smaken. Door gerechten te delen, kunnen gasten proeven van een breed scala aan smaken en ontdekken ze nieuwe favorieten.

Of je nu een liefhebber bent van pittige gerechten, vegetarische opties verkiest of gewoon wilt genieten van een smakelijk diner, onze Sharing Table biedt voor elk wat wils. Het is een culinaire reis door de smaken en tradities van Indonesië, waarbij elk gerecht een verhaal vertelt en een connectie maakt met de rijke geschiedenis van het land.

Ervaar de warmte van de Indonesische gastvrijheid en laat je verwennen door de smaken die de Indonesische keuken te bieden heeft. Reserveer vandaag nog een tafel bij onze Sharing Table voor jullie teamuitje, vrijgezellenfeestje of familiefeest en laat je smaakpapillen verleiden door de betoverende smaken van Indonesië. Selamat makan!

Hebben jullie liever een ander thema voor jullie groepsdiner? Je kunt ook kiezen voor de Mezze sharing table en de Missisippi sharing table.

KLIK HIERONDER OP GRONINGEN VOOR MEER INFORMATIE EN OM TE BOEKEN! 

Selecteer de gewenste locatie voor meer informatie

De Sharing table Indonesië voor groepen is door de week beschikbaar voor groepen vanaf 12 personen. In het weekend is het vanaf 20 personen.  Het diner is exclusief drankjes. Drankjes kunnen eventueel op nacalculatie of ter plekke afgerekend worden.

Groningen
1,5 uur
28,00 euro p.p. incl. btw
Vanaf 12 personen

28.00